Wintersprookje Noorwegen

Aantal dagen: 9

Begindatum reis: 27 februari 2024

Einddatum reis: 6 maart 2024

husky-in-winters-landschap-twin-travel

Noors wintersprookje

Stap in de betoverende wereld van een Noors wintersprookje, waar de koude lucht doordrenkt is met magie en de sneeuwvlokken fluisteren als kristallen verhalen. In Noorwegen wordt het winterlandschap niet alleen gevoeld, maar ook ervaren met al je zintuigen. Laat je leiden door de zachte knispering van verse sneeuw onder je voeten terwijl je de besneeuwde paden verkent. Laat je leiden door de honden die feilloos de weg kennen in het majestueuze witte landschap tijdens een Husky-safari. Voel de koude bries op je gezicht terwijl je wordt omringd door de majestueuze stilte van de Noorse natuur. Ervaar de subtiele geuren van dennebomen en houtvuur, nadat je je hebt uitgeleefd op een sneeuwscooter.

Bezoek de indrukwekkende ijskathedraal die schittert als een bevroren droom en ontdek de tactiele kunstwerken die speciaal zijn gemaakt om aangeraakt te worden. Luister naar de betoverende klanken van traditionele Noorse muziek die de lucht vullen en je meenemen naar een wereld van oude legendes. Proef de lokale lekkernijen, van warme bessensappen tot hartige gerechten bereid met verse ingrediënten uit de regio. Noorse gastvrijheid staat centraal, en je zult je verwarmd en welkom voelen door hun vriendelijke glimlach, zelfs in de koude winterdagen.

Programma

Dag 1. Kopenhagen. (The Huxley Hotel LO)
Vroeg in de ochtend, als iedereen bij de opstapplaatsen is opgehaald rijden we naar Kopenhagen. Onderweg nemen we de ferry van Putgarden naar Rødby. In Kopenhagen is het hotel gereserveerd in het centrum van de stad, in de avond en de volgende ochtend heb je ruim de tijd om de stad te verkennen. Vergeet daarbij de prachtige serene zeemeermin in de haven niet of de gekleurde huisjes in Nyhavn.

Dag 2. Kopenhagen / Tanumshede. (Tanum Strand Spa & resort HP)
Als je uitgekeken bent in Kopenhagen, beginnen we aan de reis naar Zweden. Via de Øresundbrug, die Denemarken met Zweden verbindt en de langste brug is van Europa, rijden we via Malmö en Göteborg naar Grebbestad waar diner en overnachting voor je gereserveerd zijn.

Dag 3. Oslo / Brummendal. (Woodhotel HP)
Na het ontbijt rijden we door naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, hier heb je vrije tijd om de stad te verkennen. Neem een kijkje in de bijzondere winkelstraten, het koninklijk paleis  of de spectaculaire nieuwe bibliotheek. In de middag brengen we een bezoek aan het Norsk Folkemuseum. Een gids leidt je door de verschillende delen van Noorwegen, waarbij je de ontwikkeling ziet van Noorwegen door de eeuwen heen. Ook mogen we een kijkje nemen in de Staafkerk van Gol. Vervolgens rijden we door naar het hotel voor de komende nacht. We logeren in 'The Wood-hotel', dit is één van de hoogste houten gebouwen ter wereld en ligt prachtig direct aan het Mjøsameer.

Dag 4. Husky-safari. (Hunderfossen Hotel & Resort HP)
Stevig ontbijten en dan je berevel aan, vandaag staat het eerste hoogtepunt van de reis op het programma - een Husky-safari! Je mag, samen met je begeleider, je eigen slee met Husky-honden besturen, dit is een ervaring om nooit meer te vergeten. Koud en moe gaan we na de tocht genieten van een heerlijke Noorse lunch in de sneeuw, bij het vuur. Na deze bijzondere ervaring rijden we door naar Faberg waar we gaan genieten van een heerlijk diner en een lekker bed. In de avond brengen we een bezoek aan de IJskathedraal, dit is een heel bijzonder gebouw dat elke winter opnieuw wordt gebouwd. De kathedraal is versierd met sneeuwgravures, ijssculpturen en duizenden LED-lampjes. Warning - IJsvingers liggen op de loer bij het betasten van zoveel moois.

huskytocht-noorwegen-twin-travel
husky-noorwegen-twin-travel
 

Dag 5. Lillehammer / Geilo. (Ustedalen Hotel & Resort HP)
Vandaag gaan we Lillehammer, omringd door bergen en direct aan het Mjøsameer, met zijn cultuur, gezellige sfeer  en unieke winkelstraat bekijken. Lillehammer, deze naam doet vast en zeker een belletje rinkelen. Lillehammer is natuurlijk bekend van de Olympische winterspelen in 1994 en van de beroemde skischans Lysgårdsbakken, waar ook nu nog grote wedstrijden worden gehouden. We rijden langs deze skischans en als het weer het toelaat rijden we helemaal omhoog om de schans van bovenaf te bekijken. In de middag rijden we door naar Geilo waar we twee nachten zullen blijven.

Dag 6.  Geilo / Sneeuwscootersafari. (Ustedalen Hotel & Resort HP)
Vandaag heb je een vrije dag in de gezellige wintersportplaats Geilo. Maak een heerlijke sneeuwwandeling of ga jij de uitdaging van het skiën aan? (zelf duo-ski meenemen). In de middag maken we een sneeuwscootersafari, het tweede hoogtepunt van deze reis. Dit is een prachtige tocht door het Noorse winterlandschap. Je gaat zoeken naar sporen van Elanden, rendieren, arenden en meer. Je scootert langs de Pålsbufjorden in Nore en Uvdal en onderweg geniet je van een heerlijke warme drank.

Dag 7. Oslo. (Quality Hotel Leangkollen HP)
Na een heerlijke nachtrust en een stevig ontbijt laten we Geilo achter ons en rijden we via een mooie route met verschillende stops richting Asker. Asker ligt in de buurt van Oslo en ons hotel ligt in het Oslofjord. Na aankomst is er vrije tijd, maak een lekkere wandeling of geniet aan de rand van het ijskoude water en het prachtige landschap.

Dag 8. Oslo / Kiel. (Ferry Color Line LO)
Je kunt niet in Oslo zijn geweest zonder een stadstoer, vandaag gaan we onder leiding van een gids Oslo verkennen. De gids leidt ons langs het Vigelandpark, het raadhuis, de parlementsgebouwen, het Koninklijk Paleis en de wereldberoemde skischans Holmenkollen. In de middag gaan we aan boord van de cruiseferry van Color Line voor de overtocht naar Kiel in Duitsland. Het schip is van alle gemakken voorzien, je kunt sporten, winkelen, naar de disco of het casino. Kortom, je hoeft je niet te vervelen.

Dag 9. Naar huis.
Na het ontbijt aan boord van de ferry stappen we weer in de bus voor de laatste etappe van deze reis. Aan het eind van de middag verwachten we iedereen weer terug bij de opstapplaatsen.

LO = logies/ontbijt ; HP = half pension.

kampvuur-noorwegen-twin-travel

Prijsinformatie

Reisprijs: € 2125,-
 
Begeleiding via Twin Travel: € 1125,-
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 460,-
 
Beschikbaarheid: nog 2 begeleiders nodig.
 
Te boeken tot: 22 december 2023
 
Inclusief: Reis per comfort class touringcar, 6 overnachtingen o.b.v. half pension, 1 overnachting o.b.v. logiesontbijt, overtocht Oslo-Kiel in een tweepersoonshut o.b.v. logies/ontbijt, entree Winterpark Hunderfossen incl. IJskathedraal, entree Noors Folkemuseum, Huski-safari incl. lunch, Sneeuwscootersafari, stadstour Oslo o.l.v. een Nederlandssprekende gids, reisleiding gedurende de hele reis, fotoboek.
 
Exclusief: Overige maaltijden, drankjes, consumpties, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 9,- p.p.), bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2.50), reserveringskosten (€ 35).
 
Reisdocument: Paspoort of ID-kaart.
 
Opstapplaatsen: 
Buitenpost: Achterzijde station.
Leeuwarden: P&R Kalverdijkje.
Drachten: Transferium.
Hoogkerk: P&R Hoogkerk A7.
Zuidbroek: Hotel van der Valk.
Winschoten: NS-station.
 
Belangrijke informatie: 
- Hulphonden kunnen niet mee.
- Als je wilt skiën op een duo-ski, dan kan dat alleen als er een begeleider is die dat kan.
- Begeleider: Je kunt alleen mee als je samen met je gast op een sneeuwscooter kunt en wilt rijden.
- Tijdens deze reis zijn we als Twin-groep onderdeel van een grotere groep zonder visuele beperking.
- De reis wordt uitgevoerd door Veenstra Reizen.
 
Reisbegeleiders
- Prijs voor begeleider Twin-Travel: € 999,-