Betalen vanuit fondsen

Er zijn in Nederland enkele fondsen die financiële hulp bieden aan particulieren, u kunt hier een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de kosten van uw vakantie. U dient uw aanvraag rechtstreeks in bij het betreffende fonds voordat u uw vakantie boekt, neem ook hier weer ruim de tijd, het aanvragen kost vaak veel tijd.

Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden

De Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden is zo'n fonds dat in bepaalde gevallen financiële ondersteuning kan bieden als u een vakantie wilt boeken. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden

Vakantie
Let op: uw aanvraag moet minimaal twee maanden voor de geplande vertrekdatum binnen zijn bij de LSBS.
1.    Vakantie binnenland (€ 300,-)
2.    Vakantie buitenland (€ 350,-)
(Bron: www.lsbs.nl)

Stichting de Gouden Schakel

Hebt u een beperking en zou u graag willen genieten van sport, een cursus, een uitje of een fijne vakantie? En woont u in de provincie Groningen, Friesland of Drenthe? Stichting De Gouden Schakel helpt u hierbij door het bedrag te betalen dat u tekortkomt om uw wens te realiseren.

Leef je uit met De Gouden Schakel
Voor een uitje, een vakantie, een cursus of een sportactiviteit heeft een mens geld nodig. Dat is logisch. Maar als je een beperking hebt dan ben je altijd meer geld kwijt òf je moet een extra beroep op mensen uit je omgeving doen. En dat laatste voelt soms niet vrij. Stichting De Gouden Schakel stimuleert u om door te zetten en zegt: als het om het geld gaat, hoeft u het niet te laten! Want wij springen graag bij.

Meer informatie vind je op de website van Stichting de Gouden Schakel
(Bron:: www.degoudenschakel.nl)

Aftrekpost voor de belasting

Als je niet (helemaal) zelfstandig kunt reizen en afhankelijk bent van begeleiding, dan kun je de meerkosten voor de begeleider in veel gevallen opgeven als aftrekpost voor de belasting. Meer informatie hierover vind je op de website van de belastingdienst en anders kun je bellen met de belastingtelefoon of je belastingconsulent.