Begeleiders

Wie zijn onze begeleiders?

De begeleiders van Twin-Travel vinden het belangrijk dat ook mensen met een visuele beperking op vakantie kunnen, het geeft hen energie als ze kunnen bijdragen aan een onvergetelijke vakantie voor u. Daarnaast vinden ze het leuk om andere mensen te ontmoeten, samen mooie excursies of wandelingen te maken en waar nodig de helpende hand te bieden. Ze zijn bereid vrije dagen op te nemen én ze zijn bereid om een deel van de reiskosten te betalen. Op de reizen die we aanbieden gaat er voor iedere reiziger één begeleider mee, de begeleiders rouleren met elkaar zodat u alle begeleiders kunt leren kennen. Tijdens iedere vakantie is één van de begeleiders tevens reisleider.

Wat doen onze begeleiders?

Begeleiders organiseren gezamenlijk en in overleg met u excursies en de activiteiten tijdens de reis. Onze begeleiders zijn natuurlijk meer dan uw gids, zij kunnen u een hand of arm geven tijdens het lopen in een vreemde omgeving, vertellen over de omgeving, dingen laten zien en voelen die u mogelijk interessant vindt en ze kunnen teksten voorlezen uit een reisgids. Afhankelijk van de situatie en de wensen helpen begeleiders bij het in- en uitstappen van trein of bus, met het aangeven hoe de hotelkamer en de badkamer er uit zien, met het zoeken van iets dat je kwijt bent, met winkelen en het kopen van souvenirs, het kopen en schrijven van briefkaarten en helpen bijvoorbeeld bij betaaltransacties. Onze begeleiders helpen u niet bij de dagelijkse zorg als wassen, douchen of aankleden bijvoorbeeld.

Wie betaalt de kosten van de begeleider?

Als blinde of slechtziende reiziger betaal je iets meer dan de helft van de reisprijs voor de begeleider, als je de begeleider via Twin-Travel boekt. De begeleider betaalt zelf iets minder dan de helft van de reisprijs. Begeleiders kunnen dus goedkoper reizen, in ruil daarvoor ondersteunen ze de reizigers met alle voorkomende zaken die redelijkerwijs verwacht mogen worden. zie hierboven bij 'Wat doen onze begeleiders?'.

Zelf je eigen begeleider meenemen kan ook.

Hebt u een ziende partner en gaat u graag samen op vakantie, dan is het natuurlijk mogelijk om samen deel te nemen aan een reis van Twin-Travel. Ook als u boekt met eigen begeleider willen wij graag weten wat uw beperkingen en zorgvraag zijn. Boekt u mét een eigen begeleider, dan is deze persoon goedziend en verplicht hij of zij zich om u tijdens de gehele vakantie en de activiteiten te begeleiden. U kunt dan geen beroep doen op de Twin-Travel begeleiders, maar de reisleider is u graag van dienst! Als u veel hulp en begeleiding nodig hebt, dan zijn er ook mogelijkheden om deel te nemen met uw eigen begeleider. In zo'n geval dient u bij ons een verzoek in voor deelname.

Wil jij ook begeleider worden?

Ben jij behulpzaam, sociaal, reislustig en wil je als begeleider mee met Twin-Travel om de blinde deelnemers een leuke vakantie te bieden, neem dan contact met ons op. Je kunt een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of natuurlijk bellen met 085-0481994.