Wandelvakantie Rügen

Aantal dagen: 5

Begindatum reis: 18 augustus 2024

Einddatum reis: 22 augustus 2024

Pier-in-Sellin

Wandelvakantie Rügen

Welkom op het betoverende (schier)eiland Rügen, waar we een unieke wandelvakantie bieden: een zintuiglijke wandeltocht door de prachtige natuurlijke schatten van dit sprookjesachtige eiland. Laat je begeleiden door de geuren, geluiden en texturen van de omgeving terwijl je de natuurlijke pracht van Rügen ontdekt. Start je reis op de beroemde krijtrotsen van Jasmund, waar de frisse zeelucht vermengd met de geur van dennenbossen een onvergetelijke ervaring creëert. Voel de zachte bries op je huid terwijl je luistert naar het rustgevende geluid van de golven die tegen de rotsen klotsen. Een tastbare ervaring van de elementen die Rügen zo uniek maken.

Parkhotel Rügen

Parkhotel Rügen ligt in Bergen auf Rügen centraal op het eiland. Vanuit het hotel loop je in zo'n 7 minuten naar het gezellige centrum van Bergen dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.
Je comfortabele kamer is net gerenoveerd en beschikt over 2 aparte bedden, wifi, TV, koelkastje, koffie/thee mogelijkheden en een eigen badkamer met föhn.

Krijtrotsen-Rugen

Programma

Dag 1. Op naar Rügen.
We vertrekken vandaag vanaf de opstapplaatsen richting Rügen. Dit prachtige eiland aan de Oostzeekust in Noord-Duitsland dat met een brug verbonden is aan het vaste land kenmerkt zich door prachtige stranden, gezellige havens en karakteristieke dorpen.

Dag 2. Wandeling van Sellin naar Binz (10 km).
Vandaag starten we vanuit Sellin voor een gemakkelijke wandeling langs de kust naar Binz. Geniet van prachtige vergezichten en bezoek het monument van de “Finse krijger”.  Voorbij het mystieke “Zwarte Meer”, genesteld in een sprookjesbos, wandelt u langs kronkelende paden door het zuidoostelijke Rügen-biosfeerreservaat. Onze gids vertelt  de verhalen uit de legendarische wereld van het Rügische sprookje. Een comfortabele route van ca. 10 km brengt u naar Binz, een badplaats met een historische architectuur.

Dag 3. Excursie naar Hiddensee (7 km).
Vandaag nemen we de veerboot van Schaprode naar het eiland Hiddensee. Het kleine, langgerekte Oostzee-eiland Hiddensee ligt voor het eiland Rügen in het Westen. In de 4 plaatsen Kloster, Grieben, Vitte en Neuendorf-Plogshagen wonen ca. 1300 inwoners op een oppervlakte van het 17 km lange en op sommige plaatsen slechts 125 m brede eiland. Het autovrije eiland staat bekend om zijn charmante natuurgebied met unieke flora en fauna, om zijn mooie zandstranden langs de westkust en om zijn mooie dorpjes. Verken het eiland te voet met een lokale wandelgids.

Dag 4. Excursie Juliusruh / Kaap Arkona / Putgarten (10 km).
De bus vertrekt naar Juliusruh en van daaruit begint de wandeling naar Kaap Arkona. Het wandelpad leidt langs de hoge oever met een prachtig uitzicht over de Oostzee naar het geklasseerde vissersdorpje Vitt (ca. 8 km). Hier kunnen we de kleine bankkapel, het kleine stadscentrum en de haven bezoeken. We wandelen verder via de Hohufers langs de overblijfselen van de voormalige Slavische kasteelwal naar Kaap Arkona (ongeveer 1,5 km). 

Dag 5. Terug naar huis.
Vandaag komt een eind aan deze heerlijke korte vakantie, na een laatste ontbijt verlaten we Rügen om terug te rijden naar Nederland.

Vuurtoren-Rugen
Standbeeld-Rugen
 

Prijsinformatie

Reisprijs: € 1049,- p.p.
 
Begeleiding via Twin Travel: € 599,-
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 80,-
 
Beschikbaarheid: 2x eenpersoonskamer en 5x tweepersoonskamer.
 
Minimale deelname: 6 reizigers.
 
Te boeken tot: 1 mei 2024.
 
Inclusief: Verblijf in een tweepersoonskamer bij Parkhotel Rügen o.b.v. halfpension, vervoer per comfort class touringcar, lunchpakket op de heenreis, wandelingen o.l.v. een gids, excursies volgens programma, overtocht Schaprode - Kloster.
 
Exclusief: Overige maaltijden, drankjes en consumpties, toeristenbelasting, fotoboek, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 9,- p.p.), bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2.50), reserveringskosten (€ 35).
 
Reisdocument: Paspoort of ID-kaart.
 
Opstapplaatsen: 
Buitenpost; Parkeerterrein Edisonstraat 1A.
Leeuwarden; P & R Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium.
Leek; Bushalte A7 (ri. Groningen).
Hoogkerk; P & R Hoogkerk A7 Afslag 35.
Zuidbroek; Hotel van der Valk.
Winschoten; NS-station.
 
Belangrijke informatie: 
- Hulphonden in overleg.
- Voor deze reis zijn de opstapplaatsen uitsluitend in het noorden, zoals hierboven aangegeven.
- Tijdens deze reis zijn we onderdeel van een grotere groep reizigers zonder visuele beperking.
- De reis wordt uitgevoerd door Veenstra Reizen.
- Je moet goed ter been zijn voor deze reis.
 
Reisbegeleiders
Prijs voor begeleider Twin-Travel: € 449,-