Stedentrip Maagdenburg

Aantal dagen: 5

Begindatum reis: 31 mei 2024

Einddatum reis: 4 juni 2024

Maagdenburg-Groene-Cathedraal

Stedentrip Maagdenburg

Welkom in Maagdenburg, een fascinerende stad aan de Elbe-rivier, waar geschiedenis en moderne charme samenkomen. Maagdenburg, de hoofdstad van de deelstaat Saksen-Anhalt, biedt een boeiende mix van historische bezienswaardigheden en levendige culturele ervaringen. Breng een bezoek aan de imposante Maagdenburger Dom, een gotische kathedraal die al eeuwenlang het stadsbeeld domineert. Ontdek de rijke geschiedenis van de stad in het Kulturhistorisches Museum, waar kunst en artefacten de verhalen vertellen van Maagdenburg door de eeuwen heen. Wandel langs de groene oever van de Elbe en geniet van de prachtige uitzichten op de rivier. Het historische stadscentrum biedt gezellige pleinen, pittoreske straatjes en levendige markten. Proef lokale lekkernijen op de Hundertwasserhaus-markt of geniet van een ontspannen pauze in een van de sfeervolle cafés. Magdeburg is ook bekend om zijn moderne architectuur, waaronder de indrukwekkende Grüne Zitadelle, een uniek roze gebouw ontworpen door de beroemde kunstenaar en architect Friedensreich Hundertwasser. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of gewoon wilt genieten van de charmante sfeer, Maagdenburg verwelkomt je met open armen. Ontdek deze veelzijdige stad en laat je betoveren door haar unieke mix van verleden en heden.

Motel One

Motel One ligt in het centrum van Maagdenburg, direct naast de Dom en vormt het perfecte vertrekpunt voor een stadswandeling of om te wandelen door de stad. Op loopafstand van het hotel vind je zowel historische trekpleisters als moderne winkels. Denk aan de groene Citadel van Friedensreich Hundertwasser en het prachtige oude Klooster Unser Lieben Frauen of de indrukwekkende Dom.

Je kamer is modern ingericht en beschikt over een tweepersoonsbed en een eigen badkamer. Daarnaast heeft elke kamer WiFi, TV, douche-mini's en een föhn.

Blik-op-de-Elbe-Maagdenburg
De-dom-op-het-domplein
 

Programma

Dag 1. Aankomst in Maagdenburg per trein.
We stappen midden op de ochtend in Amersfoort in de trein en laten ons in een prettig tempo naar Maagdenburg rijden waar we aan het eind van de middag aankomen. Onderweg moeten we in Hannover overstappen, uiteraard word je geholpen hierbij. Als we aankomen in Maagdenburg lopen we samen naar MotelOne op loopafstand en kunnen we even rusten en ons installeren in onze kamers. Rond 18.30 gaan we naar ons restaurant voor de eerste avond, de Domkönig waar we genieten van een heerlijk diner. Na het diner is het tijd om terug te gaan naar het hotel voor een heerlijke nachtrust.

Dag 2. Stadswandeling Maagdenburg met gids.
Na een heerlijk ontbijt staat om 10.30 uur de gids voor de deur van het hotel, na de eerste kennismaking neemt hij ons mee in de geschiedenis van Maagdenburg. Tijdens een ongeveer 2 uur durende stadswandeling vertelt hij over de bijzondere gebouwen, zoals de Dom, het klooster en natuurlijk de groene Citadel. Na de stadswandeling rusten we uit tijdens de lunch in het 'Museumcafé im Kloster unser Lieben Frauen'. Na de lunch is er vrije tijd om nog eens terug te gaan naar dat ene bijzondere gebouw, even te winkelen of een terrasje te pakken.

Dag 3. Het Elbauenpark.
Je hebt vast heerlijk geslapen na de vermoeiende dag gisteren en na een goed ontbijt is het tijd om Maagdenburg verder te gaan verkennen. Rond 10.30 uur stappen we in de tram die ons naar het Elbauenpark brengt. Het Elbauenpark in Maagdenburg, is een betoverend groen toevluchtsoord aan de oevers van de rivier de Elbe. Dit park biedt een harmonieuze mix van natuurlijke pracht en moderne recreatie. Bezoekers kunnen genieten van weelderige tuinen, idyllische wandelpaden en een adembenemend uitzicht op de rivier. Bij aankomst in het park maken we een rit met de Elbau-express door het hele park. De Jahrtousendturm, gelegen in het Elbauenpark, is een indrukwekkende oude toren die als een historisch symbool van het park dient. Met zijn imposante architectuur en panoramisch uitzicht over de omgeving biedt de toren een fascinerende kijk op zowel verleden als heden. Bezoekers kunnen de geschiedenis van Maagdenburg ervaren terwijl ze genieten van een adembenemend perspectief vanuit deze iconische toren in het hart van Elbauenpark. (Note: De klim naar de top van de Hundertjahrturm is weliswaar drempelloos, maar erg steil.) De middag is vrij om het park op eigen gelegenheid verder te ontdekken.

Dag 4. Loburg en het ooievaarsdorp.
Na het ontbijt stappen we in de bus en rijden we via een mooie route naar Loburg, een prachtig stadje in de omgeving van Maagdenburg. We bezoeken hier het Ooievaarsdorp waar we een rondleiding krijgen met een gids. Na het bezoek aan het ooievaarsdorp worden we naar de lunchlocatie gebracht en daarna is er vrije tijd om Loburg verder te verkennen.

Dag 5. Treinen naar huis.
Vandaag komt aan een heerlijke midweek een eind, na het ontbijt wandelen we naar het station om te beginnen aan de treinreis terug naar Nederland.

Hundertjahrturm-in-Elbauenpark

Prijsinformatie

Reisprijs: € 799,- p.p.
 
Begeleiding via Twin Travel: € 449,-
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 0.00
 
Beschikbaarheid: 10 een/tweepersoonskamers.
 
Minimale deelname: 6 reizigers.
 
Te boeken tot: 15 maart 2024.
 
Inclusief: Verblijf in een tweepersoonskamer bij Motel One o.b.v. logies/ontbijt, treinreis, bezoek aan Elbauenpark, stadwandeling Maagdenburg met gids, bezoek aan Loburg en Ooievaarsdorp.
 
Exclusief: Overige maaltijden, drankjes en consumpties, toeristenbelasting, fotoboek, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 9,- p.p.), bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2.50), reserveringskosten (€ 35).
 
Reisdocument: Paspoort of ID-kaart.
 
Opstapplaatsen: NS-station Amersfoort.
 
Belangrijke informatie: 
- We hebben 4 aangepaste kamers met een inloopdouche in het hotel, deze kunnen geboekt worden door degene die het het meest nodig heeft. De overige kamers hebben een bad.
- Hulphonden in overleg.
 
Reisbegeleiders
Prijs voor begeleider Twin-Travel: € 349,-