Wandelvakantie Santiago - Muxia

Aantal dagen: 8

Begindatum reis:16 april 2024

Einddatum reis: 23 april 2024

Het-einde-van-de-wereld-finesterre

Camino de Finesterre.

Heb je na aankomst in Santiago nog niet genoeg kilometers versleten? Smaakt een eerdere camino naar meer? Of wil je genieten van vergezichten waar je ‘u’ tegen zegt? Dan is de camino van Santiago naar Finisterre en Muxia iets voor jou! Weinig pelgrims zetten hun pelgrimstocht na Santiago nog voort. En dat is jammer, want de camino naar Finisterre en Muxia is werkelijk een pareltje!

Verschillende hotels.

We logeren in verschillende comfortabele hotels langs de camino de Finesterre.

Kruis-in-Finesterre
Uitzicht-door-het-naaldbos-op-zee
 

Programma

Dag 1. Aankomst in Santiago de Compostella.
Na aankomst op het vliegveld ga je naar je hotel in Santiago de Compostela. Je hebt misschien nog wat tijd om de dagelijkse Pelgrimsmis in de kathedraal bij te wonen. De kathedraal staat in een historische binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vanuit hier start de volgende dag je Camino Finisterre, jouw pelgrimstocht naar het einde van de wereld.

Dag 2. Santiago de Compostella - Negreira (22 km).
Je start jouw pelgrimstocht met de etappe van Santiago naar Negreira, ongeveer 22 km. Je camino begint bij de kathedraal in het hart van Santiago de Compostela. Vanaf daar wandel je de stad uit en maak je kennis met het platteland van Galicië. Onderweg zie je verschillende dorpjes en de eucalyptus bossen waar Galicië zo bekend om staat. Ponte Maceira, met zijn romaanse brug, is zeker een stop waard. De pittoreske stad Negreira is het eindpunt van deze etappe.

Dag 3. Negreira - Olveiroa (16 of 32 km).
Vandaag laat je Negreira weer achter je en ga je op weg naar je volgende bestemming, Olveiroa. De camino Finisterre laat je echter eerst Monte de Aro beklimmen. Je hebt daar een prachtig uitzicht over de groene heuvels van de provincie. Onderweg passeer je kleine gehuchtjes. En als het grote stuwmeer van Ferrenza in zicht komt, weet je dat je eindbestemming van vandaag niet meer ver weg is. Na 16 km is het mogelijk om gebruik te maken van een transfer naar Olveiroa. Voel je je nog fit en wil je verder wandelen, dan kan dat uiteraard. je loopt dan nog 16 km om bij je hotel te komen.

Dag 4. Olveiroa - Cee (19 km).
Vandaag is het eindelijk zo ver, de kust komt in zicht. Je camino Finisterre begint vandaag in Olveiroa en eindigt in het visserdorpje Cee. Onderweg kom je op een splitsing, Pelgrims kiezen hier voor de route naar Muxia of naar Finisterre. Uiteraard volg jij de gele pijlen naar Finisterre. Een laatste afdaling naar de zee laat je genieten van de prachtige vergezichten over de Costa del Morte. Als je beneden bent, kom je al snel in Cee. Je eindbestemming voor vandaag. Je voeten kunnen heerlijk afkoelen in de zee.

Dag 5. Cee - Finesterre (16 km).
Vandaag alweer de laatste etappe van de camino Finisterre. Je dag, op weg naar het einde van de wereld, start in Cee. Langs de baai van het dorpje ga je weer omhoog, de kliffen op. De vergezichten zijn stuk voor stuk adembenemend. Onderweg passeer je verschillende strandtentjes voor een fris drankje. En dan doemt in de verte de vuurtoren van Finisterre op, als je Finisterre bereikt ben je er echter nog niet. De camino leidt je nog ongeveer 3 km, licht stijgend, naar kilometerpaal 0,0 bij de vuurtoren van Finisterre. En daar kun je met eigen ogen zien waarom ze dit het einde van de wereld noemen. Hoor de golven op de rotsen slaan, voel de waterdamp op je gezicht en ruik de zee.

Dag 6. Finesterre - Lires (16 km).
De wandeling van Finisterre naar Lires is op en neer over paden en door bossen, vooral naaldbomen. Betreedt het grondgebied van de legendarische Romeinse stad Dugium, waar, gestuurd door koningin Lupa, de discipelen arriveerden met het lichaam van de Apostel Santiago.

Dag 7. Lires - Muxia (16 km).
Vanuit Lires, over de rivier de Castro, die in 2010 een brug kreeg, bereik je de Facho de Lourido, het hoogste punt van deze Camino en een oude uitkijktoren waar vreugdevuren werden aangestoken om te waarschuwen voor de gevaren die op deze kusten op de loer liggen. Een verfrissende afdaling leidt naar het strand van Xurarantes en Lourido, met prachtig wit zand. Daarna is het nog enkele kilometers naar de eindbestemming, Muxia.

Dag 8. Muxia - Amsterdam (2000 km).
Na het ontbijt kun je nog even Muxia verkennen, nog één keer een 'Cortado' drinken en dan is het echt tijd om te vertrekken. Wandelen is vandaag te ver en daarom staat de taxi klaar om je naar het vliegveld van Santiago te brengen voor de vlucht naar Amsterdam.

Routebankje-camino-Finesterre

Prijsinformatie

Reisprijs: € 1799,- p.p.
 
Begeleiding via Twin Travel: € 949,- p.p.
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 175,-
 
Beschikbaarheid:
7 plekken voor twin reizigers.
4 plekken voor begeleiders.
 
Te boeken tot: GEANNULEERD
 
Inclusief: Verblijf in een tweepersoonskamer bij verschillende hotels o.b.v. half pension, vluchten, transfers in Spanje, bagagetransport (1x 20kg), wandelroute, pelgrimspaspoort, fotoboek.
 
Exclusief: Overige maaltijden, drankjes, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 9,- p.p.), bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2.50), reserveringskosten (€ 35).
 
Reisdocument: Paspoort of ID-kaart.
 
Opstapplaatsen: Airport Schiphol.
 
Belangrijke informatie: 
* Hulphonden op aanvraag.
* Denk aan goed passende wandelschoenen met wandelsokken.
* Denk aan een prettig dragende rugtas.
 
Reisbegeleiders
- Prijs voor begeleider Twin-Travel: € 860,-