Riviercruise Nederlands Erfgoed

Aantal dagen: 7

Begindatum reis: 10 augustus 2024

Einddatum reis: 16 augustus 2024

twin-travel-begeleide-tandemvakantie

Riviercruise; Nederlands Erfgoed

Nederland heeft zoveel moois te bieden, van onze prachtige hoofdstad Amsterdam tot de historische Hanzesteden in het oosten van Nederland. Waar je ook komt vind je gezellige terrasjes, pittoreske winkelstraatjes, eeuwenouden huizen en gebouwen en statige monumenten. Op riviercruiseschip de Rembrandt van Rijn, je varende hotel, vaar je langs veel van deze prachtige plekken. 

Schip; Rembrandt van Rijn

Een riviercruise met de luxueuze Rembrandt van Rijn is beslist een aanrader. Met zijn fraaie interieur en de uitmuntende verzorging aan boord, staat de Rembrandt van Rijn met recht te boek als exclusief. Het schip is royaal opgezet, met een riante entree, een groot restaurant en ruime hutten. De prachtige kleuren en mooie materialen zorgen voor een warme uitstraling. De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vind je de gezellige Captains-Corner en de lounge met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant op het hoofddek heb je door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving.  

De standaard tweepersoonshutten zijn voorzien van een douche, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon, föhn, regelbare airconditioning en volop bergruimte. De bedden klappen we overdag omhoog, waardoor er twee comfortabele banken tevoorschijn komen. Alle hutten hebben grote ramen, die u deels kunt openschuiven.

deventer-gevelsteen-twin-travel-tandemvakantie
gevelsteen-deventer-twin-travel-fietsvakantie
 

Vaarschema

Dag 1. Arnhem - Amsterdam.
Je bent vanaf 17.00 uur welkom aan boord en aan het begin van de avond wordt het anker gelicht om te beginnen aan de tocht naar Amsterdam. Na het diner is er in de lounge gelegenheid voor een drankje en gezellig kennismaken met de andere reizigers.

Dag 2. Amsterdam - Hoorn.
Amsterdam is een bruisende stad met een rijk verleden en vele bezienswaardigheden. Een bezoek aan een museum, een stadswandeling of lekker shoppen, de keuze is aan u. Tijdens de lunch verlaten wij Amsterdam en vervolgen we onze reis naar Hoorn. De maritieme sfeer uit het verleden is nog goed zichtbaar in Hoorn. De Hoofdtoren en de smalle huizen met trappen klokgevels vormen een prachtig panorama en geven het gezellige en intieme karakter van de stad weer.

Dag 3. Hoorn - Sneek.
Vandaag gooien we op tijd de trossen los om naar Sneek te varen. Sneek is een prachtige historische stad die heel rijk is aan monumenten. Het monument dat je niet mag missen is de Waterpoort uit 1613, maar vergeet ook de Grote kerk en het Stadhuis niet.

Dag 4. Sneek - Lemmer.
Lemmer, een gemoedelijke havenplaats met het oudste nog werkende stoomgemaal, het Ir. Woudagemaal. Ook de haven en het centrum met zijn monumentale panden zijn zeker ene bezoek waard.

Dag 5. Lemmer - Hasselt - Deventer.
Vandaag kun je volop genieten van de prachtige Hanzesteden, zowel Hasselt als Deventer herbergen prachtige oude gevels, authentieke winkels en unieke lantaarns. De eerste aanlegplaats is Hasselt en tijdens het diner varen we van Hasselt naar Deventer.

Dag 6. Deventer - Zutphen.
Vanaf de aanlegplaats wandel je zo het sfeervolle centrum in, Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Tijdens de middeleeuwen kwamen er kooplieden uit heel Europa naar deze plaats om deel te nemen aan de jaarmarkten. Er zijn dan ook nog tal van monumenten die herinneren aan de Hanzetijd, bijvoorbeeld het prachtige pand ‘De Drie Haringen’ aan de Brink. Aan het einde van de ochtend vervolgen we onze reis en varen we door naar Zutphen. Rondom het centrum zijn de vestingwerken op tal van plaatsen nog tastbaar aanwezig. U raakt hier niet uitgekeken. ‘s Avonds zal er in het restaurant een heerlijk 'Farewell Dinner' geserveerd worden.

Dag 7. Zutphen - Arnhem.
Begin de dag met een heerlijk ontbijt en vaar ondertussen mee over de IJssel en Rijn naar Arnhem. Om ongeveer 11.00 leggen we aan in Arnhem en ga je van boord om op eigen gelegenheid naar huis te keren.

zorgvakantie-zutphen-veluwe

Prijsinformatie

Reisprijs: € 1199,- p.p.
 
Begeleiding via Twin Travel: € 649,-
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 350,-
 
Beschikbaarheid: Nog 3 plekken voor begeleiders. Geen plek meer voor deelnemers.
 
Minimale deelname: 6 reizigers.
 
Te boeken tot: 20 januari 2024.
 
Inclusief: Verblijf op riviercruiseschip de Rembrandt van Rijn o.b.v. vol pension, welkomstcocktail, twee avonden met live muziek, High Tea, afscheidsdiner.
 
Exclusief: Overige consumpties, drankjes, toeristenbelasting, fotoboek, excursies, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 9,- p.p.), reserveringskosten (€ 35).
 
Reisdocument: Geldig ID-bewijs.
 
Opstapplaatsen: Rijnkade Arnhem.
 
Belangrijke informatie: 
- Hulphonden zijn niet wenselijk.
- De cruise wordt uitgevoerd door Feenstra Rijnlijn.
 
Reisbegeleiders
- Prijs voor begeleider Twin-Travel: € 549,-
- In parkeergarage de Rozet aan de Langstraat 10 te Arnhem bestaat de mogelijkheid om voor ca. € 17,80 per dag (prijs 2023) je auto tijdens de reis te stallen.
- Als je iemand kunt ophalen van het station Arnhem, geef dat dan aan ons door.
 
Afwijkende annuleringskosten
Vanaf het moment van boeken gelden 100% annuleringskosten.