Web Analytics Made Easy - Statcounter

Rondreis Georgië en Armenië

Aantal dagen: 12

Begindatum reis: 11 oktober 2023

Einddatum reis: 22 oktober 2023

bergen-kaukasus-georgie-twin-travel

Reisbeschrijving

Deze fantastische rondreis wil je niet missen, je ziet het beste van Georgië en Armenië en je wordt ondergedompeld in lokale gebruiken, cultuur, natuur en de lokale keuken. Georgië is een onontdekt land met prachtige groene valleien en daarbovenuit torent de machtige Kaukasus. Armenië daarentegen staat bol van oude cultuur en kent een turbulente geschiedenis. Reis mee en laat je meevoeren in de afwisseling tussen imposante natuur, eeuwenoude geschiedenis en cultuur en de tradities, maaltijden en brandy van de lokale bevolking.

noravank-klooster-armenie-twin-travel-blind

Accommodatie

We logeren deze reis in verschillende kleinschalige 3 of 4 sterren hotels, vaak familiehotels.

Programma

Dag 1. Avondvlucht Amsterdam - Tbilisi.
We vertrekken in de vroege avond voor een avondvlucht naar Tbilisi waar we worden verwacht door onze gids en naar het hotel worden gebracht. (deze dag zijn maaltijden niet inbegrepen).

Dag 2. Tbilisi; gemoedelijke hoofdstad met vele gezichten.
We beginnen de dag met verkenning van de Georgische hoofdstad vanaf de Narikala Fortress. Daarna maken we kennis met Tbilisi en bezoeken het Beeld van Moeder Georgië, de Metekhi Kerk, de Synagoge en de Sulpher Badhuizen en lopen door pittoreske straten van de Oude Stad. Na de gezamenlijke lunch is er vrije tijd naar keuze, de reisleiding geeft suggesties. In de avond is er een mogelijkheid om een muziekvoorstelling te bezoeken. (ontbijt en lunch inbegrepen).

Dag 3. Kazbegi: het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van Georgië.
Deze dag is geheel gewijd aan het hoge Kaukasus, dat Georgië zo bijzonder maakt. We verkennen één van de mooiste delen daarvan - de berg Kazbegi. Onderweg maken we kennis met Mtskheta, ooit de eerste hoofdstad van Georgië. Daarna bezoeken we de 11e-eeuwse Svetitskhoveli Moeder Kathedraal, het Ananuri Fort en het 6-eeuwse Jvari Klooster, allen UNESCO sites. In de avond komen we in het dorp Stepantsminda en dineren in ons klein familiehotel. (ontbijt en diner inbegrepen).

Dag 4. Borjomi: natuur, historie en mineraalwater.
Deze ochtend ruilen we ons busje even voor een jeep en maken spectaculaire 4-wheeldrive richting de Kazbegi berg. Rijdend en wandelend verkennen we de pracht van de Georgische natuur tussen de kracht en de stille poëzie van de bergen. Na afloop van deze excursie, dan weer in ons comfortabel busje, verlaten we Kazbegi en rijden richting het Georgische kuurorde Borjomi dat bekend staat om de spectaculaire natuur en mineraalwaterbronnen. Onderweg bezoeken we familie-wijnmakerij Lasha, waar we van een masterclass wij maken, een wijnproeverij en een heerlijke warme lunch kunnen genieten. In de namiddag arriveren we in Borjomi. We verkennen we het historische centrum met waterbronnen, proeven het mineraalwater en genieten van de rust in dit 19e-eeuwse kuuroord. (ontbijt en lunch inbegrepen).

Dag 5. Uplestsikle: historische grottenstad.
Vanuit Borjomi vertrekken we weer richting Tbilisi, maar eerst bezoeken we Gori, de geboorteplek van Josef Stalin. Het hoogtepunt van de dag is een wandeling door de grottenstad Uplestsikle. Na de gezamenlijke lunch rijden we verder naar Tbilisi. De avond in de hoofdstad is vrij voor de stadsverkenning, een leuk terrasje of een muziekvoorstelling. (ontbijt en lunch inbegrepen).

khertvisis-fort-georgie-twin-travel

Dag 6. Kakheti: “Town of Lovers” en legendarische wijnen.
Vanuit Tbilisi maken we en een dagtocht naar de provincie Kakheti, bekend door haar uitstekende wijnen die we uiteraard ook gaan proeven. We bezoeken eerst het stadje Signaki, ook de “City of Lovers” genoemd vanwege de mogelijkheid om hier op elk moment van de dag te trouwen in het 'Weddinghouse'. Vervolgens rijden we naar het Bodby Klooster met de graaf van St. Nino, de apostel van Georgië. Mede dankzij haar is Georgië één van de oudste orthodoxe landen ter wereld geworden. Georgiërs zijn bekend door hun bijzondere warmhartelijkheid, gastvrijheid en liefde voor tafelen en dat gaan we ook zeker ervaren! We sluiten het Georgische deel van de reis met een feestelijke lunch en de wijnproeverij in een lokale wijnboerderij. De avond in mooi en bruisend Tbilisi is vrij. (ontbijt en lunch inbegrepen).

Dag 7. Op weg naar Armenië: via het groene Noorden naar de hoofdstad.
In de ochtend rijden we in anderhalf uur naar de grens en via een mooie route door het groene Noorden van Armenië starten we met verkennen van het nieuwe land. We bezoeken onderweg 13e-eeuwse fresco’s in de kerk van Akhtala. Vervolgens komen we bij één van de meest indrukwekkende Armeense kloosters - Haghpat. In de 10e eeuw was dit een belangrijk centrum van religie, cultuur en wetenschap. Het is de eerste UNESCO-site in Armenië. We logeren in het hoog gelegen dorpje nabij het klooster en sluiten de dag af met een gezamenlijk diner. (ontbijt en diner inbegrepen).

Dag 8. Dilijan Nationaal Park en het Sevan meer: natuur en ambachten.
We rijden verder naar het zuidelijker gelegen knusse stadje Dilijan en maken een natuurwandeling in het Nationale Park. Tijdens de wandeling nemen we kijkje in het Haghartsin klooster dat pittoresk in het bos is gelegen. In Dilijan bezoeken we de ambachtsleden-straat en zien de mensen aan het werk in hun ateliers van houtbewerking en keramiek tot textiel. Na de lunch vervolgen onze tocht zuidwaarts richting het bergmeer Sevan. In ons hotel aan het meer genieten we van een gezamenlijk diner en het spectaculaire uitzicht over de bergen. (ontbijt en diner inbegrepen).

Dag 9. Zijderoute naar Ararat: hét symbool van Armenië buiten de grens.
Vergeet niet in de ochtend naar het meer en de bergen te kijken, het is betoverend! We bezoeken het schiereiland aan het meer met het spectaculair gelegen Sevanavank Klooster. Daarna rijden we verder richting de hoofdstad door de Selimpas en de Karavanserai die ooit een deel van de Zijderoute uitmaakte. We lunchen gezamenlijk onderweg en proeven de Areni wijnen erbij. Daarna brengen we bezoek aan het Noravank Klooster tussen de magnifieke rooskleurige rotsen. In de middag arriveren we bij Khor Virap: het bedevaartsoord van Armenië met panoramisch uitzicht op de Ararat berg. Deze berg is het symbool van Armenië dat net over de Turkse grens ligt, afgescheiden van het vaderland door de dramatische geschiedenis van het land... In de avond komen we aan in Jerevan en installeren we ons in het hotel waar we drie nachten blijven. (ontbijt en lunch inbegrepen).

Dag 10. Jerevan: hoofdstad met een warm hart.
Vandaag maken we kennis met de hoofdstad van Armenië. We staan stil bij het Genocide Monument, lopen op het enorme Plein van de Republiek en langs de Nationale Opera. We bezoeken het Cascade Modern Art Centre en lopen door de Regeringsstraat met het Parlementsgebouw en de residentie van de president van Armenië. Aansluitend aan de rondleiding brengen we een bezoek aan de Vernissage - de volksmarkt van Armeense kunsten en ambachten. De middag is vrij voor een museumbezoek (Museum van Geschiedenis van Armenië, of Sergej Paradzjanov Museum van de bekende Armeense filmmaker), of een zonnig terras, of een kleurrijke muziekvoorstelling bij de fonteinen op het Republiekplein. In de avond gaan we gezamenlijk aan tafel voor een heerlijk Armeens diner met evt. muziek erbij. (ontbijt en diner inbegrepen).

Dag 11. Geghard: uitgehakt in de rots.
Vandaag bezoeken we het unieke, uit de rotsen gehakte Geghard Kloostercomplex. Daarna rijden we naar Garni - de enige heidense kerk in Armenië. Bij een lokale familie die voor ons traditioneel Armeens brood lavasj bakt, hebben we een feestelijke afscheidslunch ter afsluiting van onze reis naar de gastvrije Kaukasus. Daarna maken we een korte wandeling (ca. 1 uur) door het spectaculaire ravijn met vulkanisch basaltgesteente dat op een gigantisch orgel lijkt. Bij terugkomst in Jerevan is een optioneel bezoek mogelijk aan de Armeense Brandyfabriek met brandy -proeverij. De avond is voor vrije besteding. (ontbijt en lunch inbegrepen).

Dag 12. Terug naar huis.
Helaas komt er vandaag een eind aan deze indrukwekkende rondreis. In de vroege ochtend vliegen we terug naar Amsterdam. (ontbijt inbegrepen).

wijnproeven-georgie-twin-travel

Prijsinformatie

Reisprijs: € 2799,- p.p.
 
Begeleiding Twin Travel: € 1499,-
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 275,-
 
Beschikbaarheid: GEANNULEERD
 
Inclusief: Verblijf in een tweepersoonskamer bij verschillende 3/4* hotels o.b.v. logies/ontbijt, vluchten, 23kg ruimbagage, vervoer per luxe minibus, maaltijden volgens programma, genoemde excursies en wijnproeverijen, Nederlandse reisleiding, Engelssprekende gids, 1x muziekvoorstelling, dagelijks een flesje water, fotoboek.
 
Exclusief: Overige maaltijden, drankjes en consumpties, overige excursies en muziekvoorstellingen, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 7.50 p.p.)(vanaf 1 juli 2023 € 9,- p.p.), bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2.50), reserveringskosten (€ 35).
 
Opstapplaatsen: Schiphol.
 
Belangrijke informatie: 
- Minimale deelname: 8 reizigers.
- Hoewel de wandelingen niet zo lang zijn, is het vanwege de bergachtige omgeving toch belangrijk om stevige schoenen te dragen.
- Hulphonden kunnen helaas niet mee.
- Tijdens deze reis bezoeken we één keer een muziekvoorstelling. De theater-agenda is nu nog niet bekend, we zullen de voorstelling inpassen in het programma, het kan zijn dat het programma hierdoor een klein beetje wijzigt.
 
Reisdocument: Paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst en met minimaal één lege visumpagina.
 
Visum: Reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig om naar Georgië of Armenië te reizen.
 
Aanbevolen vaccinaties Armenië en Georgië:
- DTP (Difterie, Tetanus en Polio).
- Hepatitus A (besmettelijke geelzucht).
Meer informatie vindt u op de website van de GGD.
 
Covid-19: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen die de overheid stelt.