Web Analytics Made Easy - Statcounter

Tandemvakantie Dwingeloo

Aantal dagen: 8

Begindatum reis: 26 juni 2023

Einddatum reis: 3 juli 2023

zorg-op-vakantie-drenthe-schaap

Reisbeschrijving

Dwingeloo is een authentiek Drents brinkdorp dat als een van de groenste dorpen van Europa wordt gezien. In het centrum staan prachtige rietgedekte boerderijen rondom de groene brink waarop ook regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Dwingeloo ligt aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld, een groot bos- en heidegebied waar het heerlijk fietsen en wandelen is. Als je geluk hebt kom je de schaapsherder tegen die met zijn kudde over het veld dwaalt en ga op zondag ook langs bij de schaapskooi waar hij met veel plezier vertelt over zijn kudde en de heidegronden. Een aantal bijzonderheden in Dwingeloo zijn bijvoorbeeld de prachtige St. Nicolaaskerk, landgoed Oldengaerde en natuurlijk de grote radiotelescoop.

radio-telescoop-dwingeloo-fietstocht-dwingeloo

Accommodatie

Midden in het natuurgebied Nationaal Park Dwingelderveld ligt Fletcher Landhotel De Borken. Het hotel in Drenthe is van oorsprong een karakteristieke Drentse boerderij en ligt in het groenste dorp van Europa: Dwingeloo. Je kamer met douche en terras is gelegen op de begane grond en beschikt over een comfortabele zithoek, toilet, douche of bad, föhn, telefoon, tv, draadloos internet en een bureau. De kamer heeft de beschikking over een terras met een zitje.

Programma

Dag 1. Aankomst in Dwingeloo.
U komt op eigen gelegenheid naar Hotel De Borken in Dwingeloo waar u de andere gasten en begeleiders ontmoet. Is het voor u moeilijk om naar het hotel te komen, geeft u dat dan bij de boeking aan, we kunnen dan proberen om een pendeldienst te regelen tussen het dichtstbijzijnde station (Meppel of Hoogeveen) en het hotel. De gehuurde tandems staan bij het hotel al trappelend te wachten.

Dag 2 t/m 7. Fietsen en de omgeving verkennen.
We maken deze dagen elke dag een fietstocht met een lengte tussen de 30 en 60 kilometer. We fietsen door het Dwingelderveld, leggen aan bij Theehuis de Anserdennen, verkennen het land van Avereest en gaan richting Herinneringskamp Westerbork, we fietsen langs de herkauwende hooglanders in het Hijkerveld en meer veel meer. De omgeving is prachtig en leent zich perfect om te fietsen. Na de lange prachtige fietstochten is het altijd weer fijn thuiskomen bij Landhotel de Borken waar een heerlijk diner voor je klaar staat.

Dag 8. Afscheid van Dwingeloo.
na een heerlijke week is het vandaag tijd om moe, maar voldaan afscheid te nemen van Drenthe. Na het ontbijt gaat iedereen op eigen gelegenheid weer naar huis.

dwingelderveld-fietstocht-twin-travel

Prijsinformatie

Reisprijs: € 999,-
 
Begeleiding Twin Travel: € 549,-
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 385,-
 
Beschikbaarheid: GEEN BESCHIKBAARHEID
 
Inclusief: Verblijf in een tweepersoonskamer bij Landhotel de Borken o.b.v. half pension, huur tandems, fietsroutes, toeristenbelasting, fotoboek.
 
Exclusief: Lunch, drankjes en overige consumpties, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 7.50 p.p.). reserveringskosten (€ 35).
 
Reisdocument: Geldig ID-bewijs.
 
Opstapplaatsen: Landhotel de Borken.
 
Belangrijke informatie: 
- Minimale deelname: 10 reizigers.
- denk aan fietstassen.
- Geleidehonden kunnen niet mee.
- Als je een eigen tandem meeneemt krijg je eenmalig een korting van € 45,-.
 
Covid-19: Je moet kunnen voldoen aan de actuele eisen die de overheid stelt.