Web Analytics Made Easy - Statcounter

Pinksteren in Emmen

Aantal dagen: 4

Begindatum reis: 26 mei 2023

Einddatum reis: 29 mei 2023

Wildlands-savanne-begeleide-vakantie

Reisbeschrijving

Emmen kennen we natuurlijk allemaal van het beroemde Noorder Dierenpark, maar Emmen heeft en is veel meer. Het Noorder Dierenpark is Wildlands geworden, Theater de Muzeval is het Atlas Theater geworden en de doorgaande weg door het centrum is een prachtig multifunctioneel plein geworden met veel activiteiten en gezellige terrasjes. Alle reden dus om Emmen te herontdekken. Tijdens dit Pinksterweekend bruist het nieuwe Raadhuisplein ook, dit weekend wordt namelijk het beroemde 'Barrel Foodtruck Festival' georganiseerd in Emmen. Vanuit je hotel in het centrum loop je zo het plein op om je onder te dompelen in de gezelligheid.

Accommodatie

We logeren in het nieuwe 'Fletcher by Zoo' hotel midden in het centrum van Emmen. Vanuit het hotel loop je in 2 minuten het Raadhuisplein op waar alle activiteiten plaatsvinden en waar ook de ingang van Wildland en het Atlas Theater liggen.
Je logeert in een comfortabele kamer die van alle gemakken is voorzien zoals een flatscreen-TV, airconditioning, bureau met zitje, eigen badkamer en koffie- en theefaciliteiten.

ByZoo-Emmen-Interieur-Kamer

Programma

Op vrijdag verzamelen we op het station van Emmen of bij het Fletcher Hotel (graag willen wij een pendeldienst aanbieden vanaf het station). Nadat we zijn ingecheckt is het 'Barrel Foodtruck Festival' begonnen en loopt u heel gemakkelijk het plein op voor een hapje en een drankje. In de avond is er de mogelijkheid om in het Atlastheater de Musical Grease met live audiodescriptie bij te wonen (niet inbegrepen) of u blijft gezellig hangen op het plein.

Zaterdag na het ontbijt gaan we naar Wildlands, de prachtige dierentuin van Emmen. geniet van de vlinders die nieuwsgierig bij je komen kijken, het getrompetter van de olifanten of het gekrijs van de apen. In de middag lopen we naar het oude Noorder Dierenpark, nu Rensenpark (500m). Het Rensenpark is helemaal opnieuw ingericht, en deels nog in ontwikkeling, hier vindt je nu kunstgalerieën, een dagbesteding voor ouderen, een gezellig theehuis, het rattenriool is nog intact evenals de kinderboerderij en hier wordt geschilderd. In de oude giraffenstal is een paar jaar geleden 'De Nachtwacht' nageschilderd, dit doek hangt levensgroot in de voormalige stal. Op dit moment zijn een aantal Drentse kunstenaars bezig met het naschilderen van een aantal schilderijen van Vincent van Gogh. De giraffenstal is geopend van 13.00 tot 17.00 en absoluut de moeite waard.

Je hebt hopelijk lekker geslapen en je bent klaar voor een nieuwe dag. Na het ontbijt staat de 'Hunebed Highway Express' klaar om ons via een mooie route naar het Hunebed Centrum in Borger te brengen. Het hunebedcentrum vertelt het verhaal over de Oertijd met hunebedden, het oertijdpark en een expositie over de hunebedbouwers. We krijgen in het Hunebedcentrum een rondleiding door een ervaren gids. Als je alles weet van de oertijd brengt de Hunebed Highway Express ons terug naar Emmen, je hotel en het gezellige Raadhuisplein waar de Foodtrucks alweer heerlijke geuren verspreiden.

Na het ontbijt op maandag is het tijd om uit te checken bij het hotel en gaat iedereen op eigen gelegenheid naar huis. (uiteraard pendelen wij weer tussen het hotel en het station).

hunebedcentrum-begeleide-vakantie

Prijsinformatie

Reisprijs: € 399,- p.p.
 
Begeleiding Twin Travel: € 199,- 
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 195,-
 
Beschikbaarheid: 1 plek voor een dame in een gedeelde kamer.
 
Inclusief: Verblijf in een tweepersoonskamer bij Hotel Fletcher by Zoo o.b.v. logies/ontbijt, entree Wildlands, vervoer met de Hunebed Highway Express naar Borger, entree Hunebedcentrum, rondleiding in het Hunebedcentrum, pendeldienst station Emmen - Fletcher Hotel by Zoo bij aankomst en vertrek, fotoboek.
 
Exclusief: Overige maaltijden en consumpties, vervoer naar en van Emmen, reis- en annuleringsverzekering, Musical Grease met live audiodescriptie (€ 57.50 p.p.), bijdrage GGTO (€ 7.50 p.p.), reserveringskosten (€ 35).
 
Reisdocument: Geldig ID-bewijs.
 
Opstapplaatsen: Station Emmen, Fletcher Hotel by Zoo.
 
Belangrijke informatie: 
- Geleidehonden liever niet, indien noodzakelijk graag in overleg.
- Minimale deelname: 10 reizigers.
 
Covid-19: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen die de overheid stelt.