Eilandhoppen Waddenzee

Aantal dagen: 5

Begindatum reis: 22 april 2024

Einddatum reis: 26 april 2024

summertime-varen-waddenzee-ijsselmeer-twin-travel

Reisbeschrijving

Eilandhoppen op de Waddenzee

Varen over het IJsselmeer en de Waddenzee. Op avontuur op de Wadden eilanden. Stap aan boord voor een onvergetelijke reis langs de mooiste plekjes van Nederland. Deze 5 daagse reis neemt je mee naar 2 van de 5 Waddeneilanden en enkele pittoreske havenplaatjes rond het IJsselmeer. Laat je meevoeren door natuur, rust, gezelligheid en avontuur!

De Summertime

Uniek kun je dit schip zeker noemen. 67 meter lang, 32 meter hoog, 4 masten, 1025 m² zeil, 10km touw, 14 hutten, 40 bedden. Weet je dat dit de enige viermaster is die onder de Nederlandse vlag vaart? En ook nog eens het grootste zeilschip dat op het IJsselmeer te vinden is. Dat noem je dus UNIEK! 
Wat je ook uniek kan noemen zijn de mogelijkheden die dit schip biedt. Naast zeilen biedt de Summertime ook heel veel andere dingen aan zoals een gezellige bar in het dekhuis, meerdere kano's en SUP'S waar je mee op avontuur kan gaan, een rubberboot met 100 pk waar de schipper een bananaboot achter kan hangen, een rubberboot met 4pk waarmee jezelf op pad mag gaan, een jacuzzi en nog zoveel meer. 

jacuzzi-begeleide-vakantie-Twin-Traveljacuzzi-begeleide-vakantie-Twin-Travel

Programma

Dag 1 - De trossen kunnen los (11.00 uur).
Maandagochtend vanaf 09.00 uur heet de bemanning jullie van harte welkom aan boord. Na een korte briefing van schipper Jonathan gooien wij om 11 uur de trossen los en zetten koers richting het middelste Waddeneiland Terschelling. Kort na vertrek legt onze matroos jullie alles uit aan dek, want waar dienen al die touwen voor? En hoe heten al die dwarse stokken aan die eerste mast? Daarnaast krijgen jullie de veiligheidsregels aan boord uitgelegd.  Wanneer de wind het toelaat zetten we zeil en varen richting de sluis bij Kornwerderzand. Nadat we door de sluis gevaren zijn, zijn we op de Waddenzee. En kunnen we op zoek gaan naar zeehonden, bruinvissen en wadvogels. Luister goed of je het verschil hoort tussen de verschillende roepen van de vogels, terwijl de wind door je haren strijkt, de zon je gezicht verwarmd en je hier en daar een druppel zout water op je lippen proeft.

Dag 2 - Terschelling
Dinsdag blijven we een dagje liggen op Terschelling 'de parel van de Waddenzee'  zodat jullie kunnen genieten van al het moois wat dit schitterende eiland te bieden heeft. Je kan bijvoorbeeld een fiets huren. Terschelling heeft ruim 70 kilometer aan fietspaden! Of misschien ga je liever wandelen door de prachtige duinen die dit eiland rijk is, de ‘beelden uit zee’ in west-Terschelling bekijken, een ronde om de imposante vuurtoren de Brandaris lopen. Of gewoon heerlijke chillen op één van de mooie stranden. Wat je voorkeur ook heeft op Terschelling zul je je zeker vermaken. 

Dag 3 - Op naar Texel.
Woensdagochtend zetten we koers richting Texel. Texel is behalve het grootste Waddeneiland van Nederland, ook nog eens het meest zonnige stukje Nederland met meer dan 1650 zonuren per jaar. Zet je zonnebril maar vast op! Op Texel kun je Ecomare bezoeken, een van de grootste zeehondenopvangcentra van Nederland, een fijne wandeling of een mooie fietstocht maken.

Dag 4 - Enkhuizen.
Donderdag ochtend verlaten we Texel weer, we varen over de Waddenzee via de sluis bij Den Oever terug naar het IJsselmeer.  Op het IJsselmeer zetten we koers richting Enkhuizen. Enkhuizen is een historische VOC-stad met maar liefst 366 rijks monumenten, een. levendige binnenstad en gezellige haven. Ben je geïnteresseerd in de historie van Nederland en dan  met name de historie van de Zuiderzee? Dan is het Zuiderzeemuseum zeker de moeite waard om te bezoeken.

Dag 5 - Afscheid in Stavoren (15.00 uur).
Vrijdag ochtend varen we terug naar Stavoren. Na een mooie zeildag over het IJsselmeer is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de bemanning, je medereizigers en de Summertime. 

Note: Deze tocht heeft een vaste route, dit kan betekenen dat er weinig gezeild wordt wanneer de windrichting niet juist is. Onze bemanning bestaat uit fanatieke zeilers en zal er alles aan doen om zoveel mogelijk te zeilen. Mede daardoor kan het zijn dat de volgorde van de route omgegooid wordt. We zijn te allen tijde afhankelijk van weer, wind en getij.

begeleide-zeilvakantie-dek-kontiki-reizen

Prijsinformatie

Reisprijs: € 1199,- p.p.
 
Begeleiding via Twin Travel: € 699,-
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 195,-
 
Beschikbaarheid: 
 
Te boeken tot: 1 januari 2024.
 
Minimale deelname: 4 reizigers.
 
Inclusief: Verblijf op de Summertime in een tweepersoonshut, Ontbijt, lunch en diner op maandag, woensdag, donderdag, lunch op vrijdag, drankjes (Bier van de tap, wijn, frisdrank, water, koffie, thee), professionele bemanning, havengeld, toeristenbelasting, brandstofkosten, hoeslaken en kussensloop, dekbed.
 
Exclusief: Lunch en diner op dinsdag, diner op vrijdag, overige drankjes en consumpties, handdoeken, vervoer naar Stavoren, excursies, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 9,- p.p.), reserveringskosten (€ 35).
 
Reisdocument: Geldig ID-bewijs.
 
Opstapplaatsen: Stavoren.
 
Belangrijke informatie: 
- Als je op een eiland wilt fietsen dan moet je dat bij de boeking aangeven, wij huren dan een tandem voor je. (niet inbegrepen, je rekent deze direct bij de verhuurder af).
- Hulphonden zijn niet wenselijk i.v.m. de lange tijden aan boord.
 
Reisbegeleiders
- Prijs voor begeleider Twin-Travel: € 499,-