Web Analytics Made Easy - Statcounter

In en rond Giethoorn

Datum: 10 juni 2023

Locatie: Giethoorn

Giethoorn-1-klein

Beschrijving dagtocht.

Het Venetië van het noorden, dat is hoe Giethoorn genoemd wordt en dat is meer dan terecht. Giethoorn is een lust voor het oog met kronkelende paadjes, historische boerderijen en de grachten die hier tussendoor meanderen. Giethoorn heeft ook een tweetal kleine musea en die gaan wij vandaag bezoeken. Uiteraard mag je ook een keuze maken uit één van beide musea.

Museum De Oude Aarde: Middenin het pittoreske Giethoorn loopt u via een sfeervol bruggetje rechtstreeks het oudste museum van Giethoorn binnen. Museum De Oude Aarde bestaat al sinds 1969 en showt de mooiste collectie fossielen en mineralen.

Museum 't Olde Maat Uus: Hier kun je een authentieke Gieterse boerderij van binnen bekijken, samen met het vissershuisje en het botenhuis geeft dit een unieke indruk van het eenvoudige leven in dit waterrijke dorp. (audiotour beschikbaar)

Als we genoeg hebben van de musea is er vrije tijd tot 13.30 uur, dan stappen we in een sloep t voor een lekkere rondvaart met privé schipper door de wateren in en rond Giethoorn. Terwijl je wordt rondgevaren en de schipper uitgebreid vertelt over alles wat er te zien is, geniet je van een hapje en een drankje en zelfs een fles wijn staat tot je beschikking.

Programma.

We verzamelen rond 10.15 uur op het station van Steenwijk en van daaruit nemen we de bus (Lijn 70) naar Giethoorn. Vanaf de bushalte lopen we via de kronkelpaadjes en bruggetjes het historische Giethoorn in en komen we vanzelf bij de musea.

Om 13.15 verzamelen we bij de aanlegplaats van de boot en na inscheping vertrekken we om 13.30 voor een lekkere rondvaart van 2 uur.

Na de rondvaart reizen we samen weer richting Steenwijk waar iedereen op eigen gelegenheid weer huiswaarts keert.

20200619141613

Prijsinformatie

Prijs: € 75,-
 
Begeleiding Twin Travel: € 40,-
 
Beschikbaarheid: GEEN BESCHIKBAARHEID
 
Inclusief: Entree musea, rondvaart met borrelhapjes, water en sapjes, fles wijn.
 
Exclusief: Vervoer naar en van Giethoorn, overige consumpties.
 
Startpunt: Station Steenwijk.
 
Belangrijke informatie: 
- Maximale groepsgrootte: 12 deelnemers (incl. begeleiders).
- Geleidehonden niet toegestaan.