The Cotswolds

Aantal dagen: 6

Begindatum reis: 29 augustus 2024

Einddatum reis: 3 september 2024

universiteit-cambridge

Busreis naar The Cotswolds

Welkom in The Cotswolds, het echte, idyllische Engeland vindt u in deze prachtige streek. Na een weekendje of vakantie naar de Cotswolds komt u altijd thuis met het gevoel er nog een keer naartoe te willen gaan. ‘Wolds’ slaat op de glooiende heuvels van de county’s Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire en Worcestershire, die samen de Cotswolds vormen. De regio is rijk aan bezienswaardigheden en activiteiten. En het maakt niet uit in welk seizoen u er komt! U ziet hier typisch Engelse dorpjes, opgetrokken uit zandsteen, alsook prachtige marktdorpjes, fraaie paleizen en landhuizen, eindeloos veel natuur, waarvan een deel wordt beschermd in reservaten, uitgebreide tuinen en onvergetelijke vergezichten.

Best Western Plus Angel Hotel

Een comfortabel hotel in een historisch pand in Chippenham, vanuit het hotel kijk je uit over het marktplein. Je kamer beschikt over twee eenpersoonsbedden, TV, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, gratis Wifi en een eigen badkamer. Het hotel heeft ook een verwarmd zwembad, dus neem je badpak mee.

oud-stenen-huisjes-langs-een-smalle-straat

Programma

Dag 1. Hoek van Holland - Harwich.
In de middag vertrekken we vanaf de opstapplaatsen om naar Hoek van Holland te reizen. Hier schepen we in aan boord van één van de luxe ferry’s die ons rond 22.00 uur naar Harwich vaart. Tijdens de overtocht beschikt u over een binnenhut met comfortabele bedden, televisie en een badkamer met douche en toilet. Ook is er volop entertainment aan boord. Naast verschillende bars en restaurants kunt u er belastingvrij winkelen en genieten van een film of een wandeling op het dek.

Dag 2. Oxford.
Na een vroeg ontbijt ontschepen we in Harwich. Terwijl we naar Oxford rijden genieten we van het prachtige Engelse landschap. In universiteitsstad Oxford kunnen we niet om de architectuur heen. In het centrum vinden we veel koepels en kantelen van de colleges en bibliotheken die bij Oxford University horen. De meeste gebouwen zijn eeuwenoud en hebben al vele beroemdheden door hun poorten verwelkomd. Met een plattegrond van het toeristenbureau kunt u er een mooie wandeling maken. Aansluitend reizen we verder naar ons hotel in Chippenham waar we de komende 3 nachten verblijven.

Dag 3. Lacock Abbey en Bath.
Deze ochtend rijden we naar Lacock Abbey gelegen in het historische plaatsje Lacock dat bijna volledig door de National Trust wordt beheerd vanwege de grote hoeveelheid historische gebouwen. Lacock Abbey is een historisch landhuis waar ook het Fox Talbot Museum is gehuisvest. Hier was ook de setting van het klaslokaal van Professor Sneep in de Harry Potter film. Ook in het dorp zelf werd ooit gefilmd voor de film 'Harry Potter and the Half-Blood Prince'. Daarna rijden we verder naar het zuidelijkste puntje van de Cotswolds, voor een bezoek aan Bath. In de Georgiaanse binnenstad vinden we bekende bouwwerken zoals de Royal Crescent en The Pump Room waar voorheen veel bronwater werd gedronken, tegenwoordig kunt u er heerlijk lunchen. En natuurlijk is een bezoek aan de Romeinse baden in de stad zeker de moeite waard. U krijgt er een levendig beeld van de thermen in de tijd van de Romeinen. Geniet van vrije tijd of boek een bezoek aan The Roman Bath (toeslag € 25,- per persoon).

Dag 4. Cotswolds.
Vandaag maken we een rondrit door de Cotswolds. Het is een schilderachtig landelijk natuurgebied en een van de meest geliefde plattelandsgebieden van Engeland. We vinden er typisch Engelse cottages en een landschap vol bossen, glooiende heuvels en charmante dorpjes als Bibury, Broadway en Bourton-on-the-Water. Laatstgenoemde wordt ook wel het Venetië van de Cotswolds genoemd. Geniet van de bijzondere aangezichten die de Cotswolds biedt onder het genot van een kopje Engelse thee en scones in één van de gezellige tea rooms. 

Dag 5. Cambridge.
Na ons ontbijt checken we uit en verlaten we het hotel, we rijden naar de levendige studentenstad Cambridge. De stad kent een rijke cultuur en telt veel historische gebouwen, met een plaatselijke gids verkennen we het oude centrum te voet. We zien onder andere het St. John College, de Brug der zuchten en St. Mary’s Church. Na van vrije tijd en gelegenheid voor een diner te hebben genoten rijden we oostwaarts naar de havens van Harwich. Hier ligt de ferry voor ons klaar om rond 23.00 uur de oversteek naar Hoek van Holland te maken. Aan boord is een 2-persoons binnenhut voor je geboekt.

Dag 6. Naar huis.
Nog een laatste uitgebreid ontbijt aan boord van de Ferry en daarna is het tijd om via de opstapplaatsen terug te rijden.

lacock-abbey-cotswolds

Prijsinformatie

Reisprijs: € 1149,- p.p.
 
Begeleiding via Twin Travel: € 599,-
 
Toeslag eenpersoonskamer/hut: € 160,- (niet meer beschikbaar)
 
Beschikbaarheid: 5x tweepersoonskamer.
 
Minimale deelname: 6 reizigers.
 
Te boeken tot: 1 juni 2024.
 
Inclusief: 3 overnachtingen in een tweepersoonskamer bij Best Westernhotel The Angel o.b.v. halfpension, reis per comfort class touringcar, overtocht Hoek van Holland - Harwich en vv, 2 overnachtingen aan boord van de ferry o.b.v. logies/ontbijt, entree Lacock Abbey, rondrit Cotswolds, stadswandeling Cambridge o.l.v. een gids, fotoboek.
 
Exclusief: Overige maaltijden, drankjes en consumpties, toeristenbelasting, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 9,- p.p.), bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2.50), reserveringskosten (€ 35).
 
Reisdocument: Paspoort of ID-kaart.
 
Opstapplaatsen: 
Buitenpost; Parkeerterrein Edisonstraat.
Leeuwarden; P&R Kalverdijkje.
Drachten; Brievenbus ingang Transferium.
Hoogkerk; P&R Hoogkerk A7 afslag 35.
Assen; Hotel van der Valk.
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen.
Zwolle; Zuidzijde station.
 
Belangrijke informatie: 
- Hulphonden kunnen niet mee i.v.m. de lange rijtijden.
- Als je uit een ander deel van Nederland komt dan proberen we een opstapplaats zo dicht mogelijk bij je woonlocatie te vinden. De afspraak met de busmaatschappij is dat de opstapplaats altijd langs de route en aan de autobaan moet liggen.
- We maken tijdens deze reis deel uit van een grotere groep reizigers zonder visuele beperking.
- De reis wordt uitgevoerd door Veenstra Reizen.
 
Reisbegeleiders
Prijs voor begeleider Twin-Travel: € 549,-