Bonn en Koblenz

Aantal dagen: 5

Begindatum reis: 14 september 2024

Einddatum reis: 18 september 2024

Rijn-met-kerk-op-de-oever

Reisbeschrijving

Welkom in het schilderachtige hart van Duitsland, waar geschiedenis, natuur en cultuur samenkomen. Verken Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland, en ontdek de rijke erfenis van Beethoven, geboren in deze charmante stad aan de Rijn. Wandel door de historische straten, bewonder de barokke architectuur en breng een bezoek aan het indrukwekkende Beethovenhuis, waar de grote componist zijn meesterwerken creëerde. Reis vervolgens stroomafwaarts langs de majestueuze Rijn en bereik het betoverende Koblenz, waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Verken het historische Deutsches Eck, waar de imposante monumentale Wilhelm I standbeeld trots uitkijkt over de rivieren. Wandel over de geplaveide straten van de historische Altstadt en bewonder de middeleeuwse charme van de stad, compleet met sfeervolle pleinen en gezellige cafés.

Voor degenen die verlangen naar een rustige ontsnapping, biedt Obersteinebach, de locatie van Hotel Heiderhof, een idyllisch toevluchtsoord. Omringd door weelderige bossen en schilderachtige heuvels, is dit rustige dorpje perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers. Verken de schilderachtige wandelpaden, adem de frisse lucht in en geniet van het panoramische uitzicht op de omringende natuur. Niet ver van Obersteinebach liggen de adembenemende Wiedtal- en Westerwald-regio's, waar groene valleien en pittoreske dorpjes wachten om ontdekt te worden. Breng een bezoek aan historische kastelen, zoals het imposante Schloss Drachenburg, en geniet van de rustige omgeving langs de kronkelende rivieren. Of je nu de culturele schatten van Bonn verkent, de historische pracht van Koblenz ontdekt, de rust opzoekt in Obersteinebach of de natuurlijke schoonheid van de omringende regio verkent, deze bestemmingen bieden een onvergetelijke reiservaring in het hart van Duitsland.

Accommodatie

Hotel im Wald Heiderhof in Obersteinebach, Duitsland, is een bijzondere plek waar gasten warm worden ontvangen. Het hotel is zorgvuldig ontworpen om comfort en toegankelijkheid te bieden aan iedereen. Met liefdevolle aandacht voor detail en een vriendelijk personeel, zorgt het hotel voor een gastvrije en inclusieve omgeving. Hier kun je genieten van een ontspannen verblijf, in de rustgevende natuur. Hotel im Wald Heiderhof is meer dan alleen een hotel, het is een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. We logeren hier o.b.v. all-inclusive in een fijne tweepersoonskamer met TV en eigen badkamer.

De-dom-in-Keulen
Fontein-in-Westerwald
 

Programma

Dag 1. Op naar Obersteinebach.
Via de opstapplaatsen rijden we in een rustig, maar gestaag tempo naar Obersteinebach voor een heerlijke midweek in Duitsland.

Dag 2. Koblenz en rondleiding (audiotour).
Als we aankomen in Koblenz staat onze gids (Duitstalig) op ons te wachten voor een inspirerende stadstour door de historische Altstadt van Koblenz.  Na de stadswandeling is er vrije tijd om Koblenz verder te verkennen.

Dag 3. Schloss Drachenburg.
Na het ontbijt is er tijd om even te ontspannen, na een vroege lunch (of met een lunchpakket) vertrekken we rond 12.00 uur richting Schloss Drachenburg. We bezoeken het kasteel met een gids en na de rondleiding is er tijd om het kasteel en de tuinen op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Dag 4. Rondleiding en rondvaart Bonn.
Vandaag gaan we op verkenning in Bonn, om 11 uur wacht de gids op ons om ons te vertellen over de geschiedenis van Bonn. Na de rondleiding maken we een rondvaart over de Rijn van Bonn naar Königswinter, hierbij varen we ook langs Schloss Drachenburg.

Dag 5. Terug naar huis.
Na een laatste heerlijk ontbijt is het tijd om uit te checken bij het hotel en via de opstapplaatsen terug te rijden naar huis.

kasteel-drachenburg-duitsland

Prijsinformatie

Reisprijs: € 999,- p.p.
 
Begeleiding via Twin Travel: € 549,-
 
Toeslag eenpersoonskamer: niet mogelijk, we hebben hier alleen tweepersoonskamers.
 
Beschikbaarheid: 7x tweepersoonskamer.
 
Minimale deelname: 12 reizigers.
 
Te boeken tot: 1 juni 2024.
 
Inclusief: Verblijf in een tweepersoonskamer bij hotel Heiderhof, 4x ontbijt, 4x lunch of lunchpakket, 4x 3-gangenmenu, gehele dag koffie en thee, drankjes tussen 17.00 uur en 24.00 uur*, avond-entertainment vervoer per luxe 30-persoons touringcar, toeristenbelastin (€ 2,- p.p.p.n.), excursies.
* bieren, wijnen, frisdranken, vruchtensappen en Duitse sterke drank.
 
Exclusief: Overige maaltijden, drankjes en consumpties, fotoboek, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 9,- p.p.), bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2.50), reserveringskosten (€ 35).
 
Reisdocument: Paspoort of ID-kaart.
 
Opstapplaatsen: 
Buitenpost; Parkeerterrein Edisonstraat.
Heerenveen; McDonalds (Stadionweg).
Meppel; Carpool Meppel Zuid.
Zwolle; Zuidzijde station (Hanzelaan).
Duiven; Parkeerterrein Ratio 6A.
 
Belangrijke informatie: 
- Hulphonden in overleg.
- Vervoer door Veenstra busverhuur.
 
Reisbegeleiders
Prijs voor begeleider Twin-Travel: € 449,-