Web Analytics Made Easy - Statcounter

Busreis Devon & Cornwall

Aantal dagen: 8

Begindatum reis: 23 juli 2023

Einddatum reis: 30 juli 2023

polperro-cornwall-twin-travel-blind

Reisbeschrijving

Devon en Cornwall, twee van de mooiste regio's van Groot Brittanië. De zuidkust van Engeland biedt verrassend mooie kustdorpjes, mooie stranden een een heerlijk klimaat. Bezoek het mystieke Tintagel Castle en verken de lieflijke en grillige kustlijn. Ga je mee op ontdekkingsreis?

krijtrotsen-bij-dover-twin-travel-blind

Accommodatie

Torbay hotel in Torquay.
Torbay hotel ligt direct naast de jachthaven en de haven; bruisend van activiteiten 's avonds en overdag. Uw kamer beschikt over een flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten, bureau, dagelijkse schoonmaak en overal gratis WiFi.

Beresford hotel in Newquay.
Het Beresford Hotel Newquay is een hotel dat voor elk wat wils heeft. Het hotel ligt op een van de beste plekken in de stad - direct aan het strand. Dit zorgt niet alleen voor fantastische uitzichten, maar gasten kunnen ook gemakkelijk naar het prachtige strand van Tolcarne wandelen om te zwemmen, zonnebaden. De kamers zijn goed ingericht voor uw comfort, inclusief koffie- en theefaciliteiten, een haardroger en een flatscreen-tv.

De overige hotels zijn op dit moment nog niet bekend.

st-Ives-cornwall-twin-travel-blind

Programma

DAG 1: Portsmouth.
Na een vroeg vertrek rijden we via Oosterhout naar België. We vervolgen de reis naar Calais waar we aan boord gaan voor de 2,5 uur durende oversteek naar Dover. Voor aankomst zien we de witte krijtrotsen al voor ons verrijzen. Na ontscheping rijden we door het Engelse landschap naar de omgeving van Portsmouth waar diner en overnachting zijn gereserveerd. 

DAG 2: Portsmouth /Torquay.
Deze ochtend brengen we een bezoek aan Portsmouth. liefhebbers brengen een bezoek aan de historische werf van Portsmouth waar verschil­lende schepen, waaronder HMS Victory, aan de kade liggen. Tegen betaling kunt u aan boord van een aantal schepen of tentoonstellingen bezichtigen. Vlakbij vindt u de Gunwharf Quays waar verschillende winkelmerken hun outletstore hebben. Ook vindt u hier de SpinnakerTower, een toren waar we van maar liefst 100 meter hoogte een prachtig uitzicht op Portsmouth 
en de kust hebben. Durft u het aan om over het deel met de glazen vloer te lopen? In de loop van de ochtend reizen we verder naar het gezellige toeristenplaatsje Torquay waar we de komende 2 nachten verblijven.

DAG 3: Round Robin.
Vandaag wacht ons een prachtige dag. Met de bus toeren we namelijk naar Totnes. Hier vandaan varen we over de rivier de Dart naar het plaatsje waar de Dart uitmondt, Dartmouth. In het gezellige plaatsje kunt u heerlijk wandelen. Vervolgens steken we over met de ferry naar de andere kant van het water naar Kingswear, waar de stoomtrein voor ons klaarstaat die ons door het Britse landschap naar Palgnton brengt. Hier staat de bus weer klaar om ons terug naar Torquay te brengen. De tijden en de route van de tocht zijn afhankelijk van de getijden.

DAG 4: Polperro / Newquay.
Langs Plymouth rijden we deze ochtend naar Polperro, een klein maar bekend vissersdorp, met nauwe steegjes tussen witte huizen. Hier vandaan zien we ook een stukje van de bijzonder mooie kust van Cornwall. Mooie wandelroutes leiden langs steile kliffen en mooie stranden. Na vrije tijd in dit voormalige smokkeldorp reizen we verder naar ons hotel in de omgeving van Newquay. 

DAG 5: Land's End/ st Michael's Mount/ St. lves.
We beginnen de dag in St. lves, een heerlijke kustplaats aan de westkust van Cornwall. Het is de vestigingsplaats van veel kunstenaars en wordt wel het Saint Tropez van Cornwall genoemd. Wandel door het labyrint van straten of drink een kop koffie met uitzicht op het strand. Als u hier dan toch bent, mag een bezoek aan het meest zuidelijke punt In Groot-Brittannië, Llzzard Point, niet ontbreken. Vanaf dit punt heeft u een geweldig uitzicht op de kliffen en de golven die over de rotsen slaan. Na dit bezoek rijden we verder naar Saint Michael's Mount dat op een eiland ligt. De bereik­baarheid van het eiland is afhankelijk van het getij, te voet is het alleen bereikbaar wanneer het eb is. Als het vloed is moeten we met een bootje over. (kosten 250 p.p. enkele reis/ niet Inbegrepen). Hier kunt u een kijkje nemen in de haven en een wandeling maken over het eiland. Ook het kasteel Is tegen vergoeding toegankelijk voor de liefhebber. Aansluitend keren we terug naar ons hotel in Newquay. 

DAG 6: Tlntagel Castle / Lynton & Lynmouth.
Op weg naar het noorden van Cornwall vinden we aan de kust het plaatsje Tlntagel. Vlakbij, boven op de kliftoppen vinden we het eeuwenoude Tintagel Castle. Beneden bij het strand liggen de grotten van Merlljn. Het ruige gebied met steile hellingen en ongelijke paden kan een uitdaging zijn, daarom is het belangrijk dat u goed ter been bent. In de middag brengen we een bezoek aan de pittoreske tweelingdorpen Lynton en Lynmouth. Waar Lynmouth char­mante vlssershuisjes en winkels rond de mooie haven biedt, vinden we in Lynton een levendig Victoriaans dorp met een mix van heden en verleden. De dorpen liggen 150 meter boven elkaar en zijn met elkaar verbonden via de Lynton & Lynmouth Cliff Railway. Na dit bezoek rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Minehead. 

DAG 7 -Shaftesbury 
We verlaten ons hotel en nemen een kijkje in het typisch Engelse stad­je Shaftesbury. Geniet van de prachtige omgeving en neem vooral een kijkje in het 'gouden heuvel' straatje, een steil lopend straatje dat een prachtige aanblik biedt. Dan rijden we verder naar de omgeving van Kent waar diner en hotel zijn gereserveerd. 

DAG 8: Terug naar Nederland.
Na een vroeg ontbijt rijden we naar Dover waar de boot klaar ligt om ons naar Calais te varen. Eenmaal terug op het vasteland keren we, na een gezamenlijk afscheidsdiner, terug naar de verschillende opstapplaatsen. 

st-Michaels-mount-cornwall-twin-travel-blind

Prijsinformatie

Reisprijs: € 1599,- p.p.
 
Begeleiding Twin Travel: € 849,-
 
Toeslag eenpersoonskamer: € 125,- (max. 2x beschikbaar)
 
Beschikbaarheid: VOLGEBOEKT
 
Inclusief: Vervoer per comfort class touringcar, overtocht Calais - Dover en vv, verblijf o.b.v. half pension in een tweepersoonskamer, excursies volgens programma, Nederlandse reisleiding, afscheidsdiner, fotoboek.
 
Exclusief: Overige maaltijden, drankjes, consumpties, overige excursie en entreegelden, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 7.50 p.p.), bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2.50), reserveringskosten (€ 35).
 
Reisdocument: Paspoort.
 
Opstapplaatsen: 
Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Meppel; (McDonalds)

Als u niet uit het noorden komt proberen we een opstapplaats zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te regelen. De afspraak met de busmaatschappij is dat de opstapplaatsen, buiten het reguliere opstapschema, langs de route moeten liggen en langs de autobaan.

Belangrijke informatie: 
- Minimale deelname: 4 reizigers.
- Hulphonden kunnen niet mee.
- Zorg voor stevige schoenen.
- Tijdens deze reis maken we deel uit van een groep reizigers zonder visuele beperking, de reis wordt uitgevoerd door Veenstra Reizen.
 
Covid-19: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen die de overheid stelt.