Web Analytics Made Easy - Statcounter

Fietsen door het Dwingelderveld

Datum: 2 september 2023

Lengte: 38 kilometer.

radio-telescoop-dwingeloo-fietstocht-dwingeloo

Beschrijving fietstocht.

Wie van fietsen houdt, moet in Drenthe zijn en al helemaal in het Dwingelderveld. Dit prachtige, veelzijdige en unieke natuurgebied is een lust voor elke fietser. Vele kilometers fietspadden, schelpenpaden en vooral natuur maken dat u deze fietstocht niet snel zult vergeten. Voor en na de fietstocht een versnapering gebruiken? In het mooie brinkdorp Dwingeloo komt u zeker aan uw trekken.

Programma.

De fietsroute start en eindigt in het hart van Dwingeloo bij Reiber Rijwielen waar onze tandems klaar staan.

Vanuit Dwingeloo, overigens zeer de moeite waard om even rond te kijken, fietsen we snel de natuur in. We doorkruisen het Dwingelderveld en zien onderweg meerdere bezienswaardigheden, zoals kasteel Oldengaerde en natuurlijk de grote Radiotelescoop.

Onderweg kom je meerdere gelegenheden tegen voor een versnapering, zoals het Theehuis Anserdennen dat verscholen in de bossen ligt.

dwingelderveld-fietstocht-twin-travel

Prijsinformatie.

Prijs: € 25,-
 
Begeleiding Twin Travel: € 10,-
 
Inclusief: Huur tandem, fietsroute.
 
Exclusief: Maaltijden en drankjes, vervoer naar en van Dwingeloo.
 
Startpunt: Reiber Rijwielen in Dwingeloo.
Om in Dwingeloo te komen kunt u het best met de trein naar Meppel gaan en vanuit daar de bus lijn 28 nemen naar Dwingeloo, deze bus doet er ongeveer 36 minuten over, de bushalte ligt op 2 minuten lopen van Reiber Rijwielen. Uiteraard bemiddelen wij ook graag als er begeleiders met de auto reizen en evt. willen pendelen vanaf Station Meppel. 
 
Belangrijke informatie: 
Geleidehonden kunnen niet mee.
- Groepsgrootte max. 16 fietsers (8 tandems)