Kerstmarkt Valkenburg

Woensdag 21 december 2022

kerstmarkt-begeleide-vakantie

Reisbeschrijving

Tijdens deze dagtocht gaan we naar Valkenburg en bezoeken we de kerstmarkt. De kerstmarkt in Valkenburg vindt plaats in de Gemeente grot. In de gangen van de grot klinkt sfeervolle kerstmuziek er is sfeervolle verlichting en ze vormen het hart van de kerstmarkt in Valkenburg. Deze dagtocht is voor de kerstliefhebber die alvast helemaal in de kerstsfeer wil komen en wil genieten van alles wat Valkenburg te bieden heeft rond deze tijd.

Datum: Woensdag 21 december 2022 

Tijd: 14.00 uur

Locatie: Station Valkenburg. 

kerstbol-begeleide-vakantie-dagtocht

Programma

We verzamelen met zijn allen op station Valkenburg, vanaf hier lopen we met zijn allen, in ongeveer 15 minuten, richting de Gemeentegrot. In de Gemeentegrot gaan we de kerstmarkt bezoeken, de kraampjes op de kerstmarkt in de Gemeentegrot zijn overal te vinden. Daarnaast is de grot verlicht met kaarsen en klinkt er sfeervolle kerstmuziek. Je raakt direct in de kerstsfeer. Er zijn veel kraampjes die hun koopwaar aanbieden, zoals een wafelkraam, kramen met sneeuwlaarzen, parfum, speelgoed, snoepjes, tassen, indrukwekkende kerstversiering, wijnproeverij, chocoladefondue, etc. 

Na ons bezoek aan de grotten gaan we met elkaar lekker warm worden onder het genot van een warm drankje en lekker diner. Hier hebben we ook heerlijk de tijd om onze ervaringen met elkaar te delen en het te hebben over onze inkopen die we misschien al gedaan hebben in de grot. Na het diner, rond 19.15uur lopen we richting het centrum. Hier gaan we de kerstparade meemaken. Twee keer per week trekt deze betoverende parade van verlichte praalwagens, heerlijke muziek en dansers in prachtige kostuums door Valkenburg en deze ervaring willen wij jullie zeker niet onthouden. De parade duurt ongeveer vijfendertig minuten.

Na de kerstparade gaan we langzaamaan weer richting het station en daarna lekker naar huis. Het is tijdens de parade ontzettend druk in Valkenburg, dus neem in acht dat het wel een tijdje kan duren voordat we vanuit het centrum weer bij het station aangekomen zijn. Houd hier ook rekening mee met het plannen van de terugreis. 

TIP: Mochten er mensen zijn die niet uitgekeken en uit gewinkeld zijn of de andere grotten nog willen bezoeken, dan kunnen jullie nog altijd op eigen kosten en gelegenheid een hotel boeken en een nacht in Valkenburg blijven.

sleigh-ride-549727960720

Prijsinformatie

Reisprijs: € 79.95
 
Begeleiding Twin Travel: € 39.95
 
Inclusief: Entree gemeente grot, diner met één drankje, bezoek kerstparade
 
Exclusief: Reis van en naar Valkenburg, persoonlijke uitgaven, fooien, overige hapjes en drankjes
 
Reisdocument: Geldig ID-kaart
 
Startpunt: Station Valkenburg
 
Belangrijke informatie: 
Tijdens deze dagtocht kunnen géén geleidehonden mee.
 
Vaccinaties: Corona: U moet kunnen voldoen aan de actuele eisen m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen die de regering stelt.